26 jul 2012

TBF na Cozinha: Morangos, o Retorno!

Post por Sheilla Lovato às 18:00 em Culinária

Meninas, fiquei bastante impressionada com o retorno de você no post que fiz com receitas com morango! E como ali prometido, aqui está a segunda parte!

Essas foram as receitas que ficaram faltando:

Para começar, sabe quando você erra a mão na hora de fazer bolo e ele fica meio estranho? Seus problemas acabaram! Pique o bolo e intercale camadas de bolo, creme de leite misturado com açúcar e morangos picadinhos!

Ao lado, temos um Parfait com gelatina de morango. Prepare uma caixinha de gelatina de morango conforme indicado na embalagem. Deixe esfriar até que comece a ficar pegajosa. Separe1/3 xícara da gelatina. No restante da gelatina, misture 1 xícara de morangos picadinhos – então coloque em taças e as incline para a gelatina solidificar. Na gelatina separada, misture 1 xícara de chantilly (também funciona com creme de leite normal, sem soro) e complete as taças com a mistura! Super fácil e fica lindão!

As fotos do meio são de uma mesma receita.

Para finalizar, um bolo de limonada de morango, que vocês podem ver a receita aqui (em inglês). Ao lado um cheesecake de morango! A receita é a seguinte:

Strawberry Strawberry Cheesecake

Servings: 12

Ingredients

For the crust:

1 and 1/4 cups (10 ounces) chocolate graham crackers

5 tablespoons unsalted butter, melted

For the cheesecake:

10 ounces frozen unsweetened strawberries, thawed, juices reserved

3 8-ounce packages cream cheese, room temperature

1 cup granulated sugar

2 tablespoons all-purpose flour

3 large eggs

1 tablespoon fresh lemon juice

1 teaspoon vanilla extract

1/2 teaspoon almond extract

For the topping:

1/3 cup strawberry jelly

3 cups fresh strawberries, sliced legnthwise

Instructions

1. For the crust: Preheat the oven to 325 degrees.

2.  Prepare a 9-inch springform pan by buttering the bottom and sides generously, set aside.

3.  In your food processor, pulse the graham crackers until they are coarse crumbs.

4. Add the butter and process until the crumbs resemble sand.

5. Using your fingers, evenly press the crumbs in the bottom and up the sides (about 1 inch) of the springform pan.

6.  Bake the crust for 8 minutes, set aside.

7.  For the filling: In your food processor, puree the thawed strawberries until smooth.

8.  Transfer the strawberries to a large bowl, and measure out 3/4 cup of strawberry puree for later use.  ***You don’t have to wash out the food processor bowl.

9. Add the cream cheese and sugar to the food processor and blend until smooth.

10. Blend in the flour by pulsing the food processor.

11. Add the eggs, and process the mixture until smooth.

12. Add 3/4 cup strawberry puree, lemon juice, vanilla, and almond extract, scraping down the sides of the bowl as necessary, and mix until well-blended.

13.  Pour the filling evenly into the springform pan.

14. Bake the cheesecake for about 1 hour and 15 minutes, or until the sides are slightly puffed and cracked.

15.  Remove the cheesecake from the oven, let cool slightly, and then refrigerate for at least 4 hours.

16. For the topping:  In a small saucepan over low heat, melt the jelly until smooth (do not boil).

17.  Spread the jelly evenly over the top of the chilled cheesecake. **Alternatively, you can put the strawberries on first and then use the jelly as a glaze.

18.  Decorate the top of the cheesecake with your sliced strawberries, and enjoy.

Gostaram?!

2 comentários para "TBF na Cozinha: Morangos, o Retorno!" | Adicione o seu »

  1. jul 27, 2012 @ 17:41 {Responder}

    Que covardia!! Tô quase morrendo afogada na minha saliva aqui #gordagulosagulosagorda :p

  2. jul 28, 2012 @ 14:43 {Responder}

    [...] Sheila fez o segundo post sobre receitas com morangos e ainda postou uma receita de Cheesecake de Morango [...]

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